- Voetreflexmassage -

Wat is voetreflexmassage

U heeft uw voeten nodig om te kunnen staan en lopen. Maar uw voeten hebben meer kwaliteiten. Uw voeten staan in verbinding met al uw organen en lichaamsdelen. Voeten bevatten ruim dertig reflexzones die de energiedoorstroming in uw lichaam kunnen stimuleren. Die reflexzones zijn de weerspiegeling van uw lichaam.

Energiedoorstroming

Het lichaam heeft baat bij een onbelemmerde energiedoorstroming; blokkering van energiebanen kan de oorzaak zijn van veel ziektes. Ook is het belangrijk dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Een verstoorde harmonie kan tot lichamelijke en psychische klachten leiden.

Lichamelijke en psychische klachten

Voetreflexbehandelingen zijn effectief voor iedereen met lichamelijke en/of emotionele klachten. Zij dragen bij aan het terugvinden van de balans tussen lichaam en geest in situaties van onder andere:

 • Hoofdpijn/Migraine
 • Rug/nek en schouder klachten
 • Maag en darm klachten
 • Hormonale klachten
 • Emotionele klachten
 • Burn out/ overspannenheid
 • Slaapstoornissen
 • Stress
 • ADHD
 • Huidklachten
 • Te hoge of te lage bloeddruk
 • Chronische vermoeidheid
 • Chronische pijnklachten
 • Klachten aan luchtwegen

Bond van Europese Reflexologen (BER)

Ik heb een intensieve studie voetreflexologie gevolgd en met succes afgerond. Ik ben geregistreerd BER reflexoloog.

De Bond van Europese Reflexologen (BER) is een professionele beroepsvereniging gericht op voetreflexologie. De BER richt zich op de deskundige toepassing en uitoefening van voetreflexologie en brede erkenning als complementaire geneeswijze. 

Informatie of een consult

Door mijn jarenlange ervaring weet ik de reflexzones op uw voeten te vinden. Door deze zones te behandelen kunnen lichamelijke en psychische klachten verminderen. Lees verder over werkwijze en tarieven.

Wat is voetreflexmassage

Graag informeer ik u tijdens een eerste consult over wat voetreflexmassage voor uw lichaam en geest kan betekenen. Ik geef u een indicatie of voetreflexologie kan helpen bij het verminderen of voorkomen van uw lichamelijke en psychische ongemakken. Na beëindiging van de eerste behandeling overleggen wij of voetreflexmassage voor u een oplossing kan zijn.

Natuurlijk genezingsproces

Omdat ieder lichaam anders reageert stem ik de behandeling daarop af. Via reflexzones op uw voeten onderzoek ik waar een verstoring zit en waar disbalans is. Deze kan uw organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen betreffen. Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen. Zo wordt, zonder gebruikmaking van geneesmiddelen, het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Tarieven

Samen maken wij het behandelplan. Het eerste consult betreft een intake en voetreflexbehandeling. Dit consult duurt anderhalf uur en kost € 65,-. Ieder vervolgconsult kost € 50,-. U betaalt via PIN-automaat of op rekening.

Vergoeding zorgverzekering

Afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket worden de behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed. Of uw zorgverzekeraar de BER-behandelmethode erkent als alternatieve en complementaire geneeswijze leest u in het overzicht zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars 2020

Zorgverzekeraars die de BER-behandelingen voor 2020 in hun overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen hebben opgenomen zijn:

Aevitae EUCARE https://www3.aevitae.com/eucare
Aevitae VGZ https://www3.aevitae.com/vgz-zvk
AON (voorheen IAK) https://iak.nl/zorgverzekering/alles-over-zorg
Bovemij (Zilveren Kruis) (BOVAG) https://bovagzorgpolis.nl/
De Amersfoortse https://www.amersfoortse.nl/zorgverzekering
FBTO https://www.fbto.nl/zorgverzekering/service
Gemeente Optimaal https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/Paginas/optimaal.aspx
OZF https://www.ozf.nl/consumenten/Paginas/default.aspx
ZieZo https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/ziezo
Zilveren Kruis https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zorgverzekering

LET OP! De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u (als verzekerde) heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij. Raadpleeg voor actuele informatie de website van de Bond van Europese Reflexologen (BER).

DISCLAIMER: Omdat Mijn-Tijd en de BER afhankelijk zijn van externe informatiebronnen wordt geen enkele garantie geven inzake de juistheid van bovengenoemde informatie. Aan dit overzicht kunt u geen rechten ontlenen.